August 06, 2011

Bersenang Lenang di Atas Jambatan Pulau Pinang

tiap hari aku kerja...mesti keluar masuk pulau ikot jambatan pulau pinang. perghhh...tempoh tol ja dh 10 mnt...bunyik mcm kejap je kn...hey...naek moto kot, try la kira berapa bijik motor klu beratur bayar tol 10 mnt...hehe...

mana jumpa y jenis gopoh gapah nk potong org lg...mana y lampu break xdak nya...dgn moto y jenis gedabak pnya besar lg....jln utk tol moto dh la sempit...brbaris smpai 4/5 line...haih...

"Sunguh ajaib keadaan org beriman, sesungguhnya semua urusan mereka berada dlm keadaan baik. dan tiada y mmperolehi keadaa ini melainkn org briman shj. sekiranya dia dianugerahkn sesuatu, dia brsyukur. maka jadilah anugerah itu baik utknya. sekiranya dia dtimpa musibah, dia brsabar. maka jadilah musibah itu baik utknya."
[Hadith riwayah Muslim]

since bulan2 puasa ni...plan nk msk lmbat sikit la konon...smbil bawak pn area 80/90km/h ja...kira agak lenggang kangkong la kt atas bridge ni...mulut dok terkumat kamit baca jampi *karok la lagu2 y best mcm pompa bensin, lagu tema cita ramadan terakhir kt tv3...ceh...haram xtaw lirik...haha*

eh...apehal moto ni lembap plak naek bridge ni...eh2....gelong2 plk...kuat betol angin pepagi nih...!! best2...sejuk...errr...mcm makin terok je ni...org laen siap mcm kt litar sepang dok potong aku...laa..tayar moto pancit!!! wahahaha....mmg style la...

tmpt brenti kecemasan dh lepas...tgh jmbtn ni...mana aku nk brenti....ah..hentam je la tepi ni...naseb depan tu ada tepon emergency ats jambatan...

"assalamualaikum pakcik....sy atas jambatan ni....tayar pancit la"

"ok2...nnt kami dtg ye"

"wokeh!"

tunggu pnya tunggu...ada brother dok brenti dr arah brtentangan dok jerit2 kt aku...gamaknya tanya sbb apa kot...tgk moto dia mcm ada pekakas repair tayar je...biasa la...mmg belambak org2 gni atas bridge ni...*bro...gua kt sblh jln ni kot..bridge ni satu arah ada 3 line...xkn lu nk lintas org2 litar sepang ni kot...*

dia pn berlalu pegi ala2 hampa n brharap ada org taya pncit depan sana *yeke?? mcm tipu je...hehe*...pompompom...ada bro sorg benti...so...settle la tayar moto aku atas ke-repair-an dia lps moto aku kena paksa bawak ke tmpt kecemasan y agak jao ke depan ngn tayar pancit tu...abis tayar baru aku...hehe...

"bang, brapa ringgit repair ni?", jiwa dh cemas sbb ada rm16 ja nih

"15..."

fuhhh...selamat~~~

kena la rm15...standard rm10 ja...cun baki aku singgit p keja...huuu

skru ni la y mnjadikan tayar aku mangsanya =_="

**bro y tolong aku tu pn...bkn org y call guna tepon kecemasan td...kuang3...

video
sempat gak aku wt speedtrack kt org2 litar sepang ni...hehe. y burung gagak ni dok nyebok apesal ntah...baget la klu nk mkn aku...sekeh mau?

2 comments:

Anonymous said...

murah la wei rm 15...owg penah kena rm 30 kot...

apeks said...

aik?? tu murah ke? knapa mcm org2 sini kata mhl jek...dlu buat rm10 ja...hehe...tp 30 tu sure LEBIH MAHAL ! kuikuikui

Post a Comment

soksek..soksek..