October 25, 2009

Eh...Dah Lain!!




musim final dah mula berbuah...wah..dah habis study week rupanya. aku? dah habis ke study semua?waaa...hahaha...ish...macam tak!!bukan macam...tapi...yes!!

errmmm...bilik ni pun makin berseri...sahabat lain sibuk dengan siapkan assignment pagi-pagi...study pagi-pagi...tapi aku dengan roomate siap
-siap bilik[baget rajin mengemas la kan...wahaha]...settle susun perabot-perabot...[che mad si pengetua kolej mesti kagum-dia penah datang ke bilik aku nih?tak pun...huhu...]...

warga-warga sahabat yang selalu menjengah masuk bilik aku..masing-masing heran.

sahabat A: eh...bila masa plak tukar meja-meja ni...?waaa...smart-smart....

aku dan roomate: haa...smart kn...pagi tadi la...ko asyik tido jek...[keh3...]

sebab selalunya warga-warga yang jengah masuk bilik aku dulu sebelum construction ubah suai ni...bersuara...

sahabat B: eh...apsal bilik korang dua ni aku rasa besar je ha?bilik sama je kot...

aku dan roomate lagi: haa...bilik banyak nur kot...[wahahaa...punya la prasan tahap cipan!!tapi ok gak jawapan tuh...hehee...insyaAllah...]


hmmm...kemudian diorang menjengah pulak komputer-komputer...

sahabat C: eh...ooo...klu ang main YM ngan orang lain bukan main manis lagi ayat-ayat ang...tapi bila ngan aku..macam nak makan orang...agak kasar la kan...huu

aku : laaa...tu pun nak jeles...biasa la...ngan member-member...ngan ang memang dah rapat...so...rasa-rasa dah boleh faham la kan..aku melawak ke tak[even tak boleh melampau la lawak tu...huhu]

sahabat C: dah tu...budak yang ang YM tu tak rapat la pulak?bukan member baik ang ke?

aku: ish...tak semestinya dia tu aku tak rapat..ada yang member baik kot...kadang-kadang kena la layan baik-baik...tak semestinya mood diorang time YM ok-ok je...so..pandai-pandai la jaga hati...kalau diorang ni tengah angin?tak pasal-pasal gaduh-gaduh...kita bukan nampak muka diorang ni pun..ngan ang..aku nampak depan mata

sahabat C: ooo...good-good lah....idea best!!hehehe...

sama jer bila ada sahabat-sahabat yang keluar masuk dapat layanan macam anak raja dalam bilik roomate aku nih[bilik aku gak kot]....tapi...ada je yang tak pueh ati..

sahabat D: eh...apsal korang layan dia baik-baik je nih...cis..jeles siot aku..

aku dan roomate: haa...sebab dia baik la...!!hahaha...[takde-takde]....dah dia jarang datang bilik ni...mesti r kna layan baik-baik...nanti sapa nak datang bilik ni lagi...tak dak orang kan kurang berkat....kurang sikit dosa-dosa kitorang bila tetamu keluar masuk....


P/S:
-sila layan tetamu dengan best dan pastikan bilik anda bersih dan smart walaupun memang serabut...apakan daya...itu la bilik aku dan roomateku yang sedia serabut...hahahaha...
-gaya bahasa dialog hampir sama tapi tak sepersis bahasa yang dicurahkan pada entry ni

3 comments:

AkmAr hiShAm ZuLKEfLi said...

sakit mate ak bace tulisan kaler hijau. xnk bg org bace ke ape? tuka ar~~

apeks said...

sorry...dah tukar...ngehehehe...

zawani said...

naz.bila baca2 post ko ni.tringin plak ak tgk cantek sngt ke bilik ko.letak la sket gmbr bilek ko.

Post a Comment

soksek..soksek..